Welkom bij het Rouwcafé Land van Cuijk


Het Rouwcafé is in 2023 opgericht door Erica Makkus en Liz Schrijen. Pieter Jacobs is vanaf de eerste bijeenkomst op 19 oktober 2023 aangesloten en is sindsdien een vaste waarde in het Rouwcafé team.

Iedereen heeft een andere achtergrond: Erica als coach in rouw en verlies, Liz als uitvaartverzorgster en Pieter als onderwijzer en begeleider bij avondwaken.

Toen ik ruim 2 jaar geleden in Landhorst kwam wonen ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligers werk.
In mijn vorige woonplaats was ik begeleidster van het rouwcafé Oss, dit sluit mooi aan bij mijn werk als begeleidster en trainer bij rouw en verlies.
In Land van Cuijk was geen rouwcafé en na een ontmoeting met Liz was mij duidelijk dat daar, ook hier, wel degelijk behoefte aan is.
Na wat brainstormen over de hoe, wat, waar en wanneer, zijn we in oktober 2023 gestart!
Een vertrouwde en veilige omgeving creëren waar iedereen zijn/haar verhaal kan delen, daar zet ik mij graag voor in.


Erica Makkus

Mijn werk als uitvaartverzorgster doe ik met veel overgave en passie, maar ik wil nóg meer voor nabestaanden kunnen betekenen. Vooral in de tijd na een uitvaart vind ik het zo belangrijk dat iemand gesteund wordt en dat er een luisterend oor is. Toen ik met Erica in gesprek raakte en zij het idee van een rouwcafé opperde, was ik gelijk enthousiast!

Het raakt me enorm om te zien hoe veel het Rouwcafé voor mensen kan betekenen. Ik kijk er iedere bijeenkomst weer naar uit om de bekende en onbekende gezichten te zien en naar hun verhalen te mogen luisteren.Liz Schrijen

Mijn naam is Pieter Jacobs, ik ben getrouwd en woon in Landhorst. Voor mijn pensioen heb ik meer dan 40 jaar met veel plezier in het onderwijs gewerkt. Daarna wilde ik mijn vrije tijd invullen met werk waar ik energie van krijg. De eerste anderhalf jaar werd dat het werken met kinderen van vluchtelingen in Nijmegen.

Bij toeval kwam ik in gesprek met Erica, die het Rouwcafé met Liz in het Land van Cuijk wilde opstarten. De beslissing om hier vrijwilliger te worden was niet moeilijk.

Het Rouwcafé kan een waardevolle aanvulling zijn in het rouwproces en ik wil daar graag een steentje aan bijdragen.


Pieter Jacobs